Faszerowana papryka – szybka kolacja

with 5 komentarzy

DSC00869

 

Faszerowana papryka,

czyli kolacja w expresowym tempie 😉

Składniki:
Papryka
Ugotowana kasza gryczana niepalona
Tofu
Jajka
Leczo 😉
szczypiorek/kiełki/pieprz
Jeśli dysponujecie- można dodać mozzarelle, kawałki kurczaka, oliwki, pieczarki.
Papryce ucinamy główkę – napełniamy w środku składnikami tak do 3/4, wbijamy jajko i do piekarnika na 200 stopni – ok. 15-20 min – aż jajko się wyraźnie zetnie.

DSC00868

DSC00867

Smacznego 😉 

 

Jaglanka na śniadanie

Marsy w zdrowszej wersji 

 

 

Otrzymuj powiadomienia

Gwarancja - bez spamu!

  • Wygląda przepysznie!!! A to jajka w środku, to niezłe zaskoczenie:)

  • Wygląda apetycznie, na pewno wypróbuje 🙂

  • Bardzo lubię faszerowane warzywa i często je robię: paprykę, cukinie i bakłażana. Bardzo smakowity Kasiu ten Twój przepis:). Jak byś miała ochotę, to zapraszam Cię do wzięcia udziału z tym artykułem w moim dzisiejszym linkowym party:). Pozdrawiam.

  • Wygląda świetnie, ja zawsze robię z mięsem mielonym wymieszanym z ryżem i jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby spróbować dodać coś innego. 🙂

  • ciekawa opcja. paprykę można przygotowywać na mnóstwo sposobów 🙂 baza idealna 🙂